September 3, 2011

Supa de rosii

2 rosii mari de gradina ( aprox 500g)
1ardei gras mic
1 ceapa
1 morcov
1/2 telina mica
4 linguri de orez
250 ml bulion
1 lingurita busuioc uscat
2 linguri de ulei
unt cat o nuca
sare

Se taie ceapa si ardeiul marunt, se rade morcovul si telina si se
calesc toate in unt.

Se adauga apoi 1,5 l apa si se lasa sa fiarba incet.

Dupa 20 de min am adaugat si rosiile taiate bucatele dar decojite in
prealabil.

Dupa 1 ora am adaugat orezul si 250 ml bulion proaspat.

Se lasa pe foc pana ce fierbe orezul.

In final se adauga cele 2 linguri de ulei, sarea si busuiocul uscat.

Dupa 10 min se ia de pe foc.

Se serveste cu smantana si paine prajita unsa cu usturoi.

Pofta mare!

No comments: